Tilbage til forsidenVirket

Premier League Europas eliteklubber

For lidt over to år siden afslørede 12 eliteklubber planer om at skabe en udbryderklub, en europæisk superliga. Målet var at genopfinde fodbolden og få en betydelig del af de milliarder af dollars i indtægter til sig selv.

Ideen var at skabe en lukket konkurrence, der skulle være baseret på holdets bedste spilleres præstationer. Men ideen blev mødt med en voldsom modreaktion fra fans og andre klubber.

1. Real Madrid

I det seneste årti er Real Madrid blevet en af Europas eliteklubber, der har tiltrukket kendte spillere som David Beckham og Zinedine Zidane og stiller med nogle af spillets dyreste opstillinger. De er også kendt for deres store gæld, men det har ikke forhindret dem i at blive Champions League-vindere 14 gange.

Football Benchmark har rangeret dem som den mest værdifulde klub i Europa takket være deres fortsatte sportslige og kommercielle succes. De er også en af de få topklubber, der har registreret et nettooverskud i de sæsoner, der blev ramt af pandemien.

2. Barcelona

Barcelona er et af de bedste hold i Europa og har vundet mange trofæer gennem årene. De har vundet Champions League fem gange, og de har også vundet Cup Winners' Cups og Inter-Cities Fairs Cups.

Det er dog aldrig lykkedes holdet at vinde UEFA Europa League. De er blevet nummer to et par gange i denne konkurrence, og deres bedste resultat var, da de nåede semifinalen.

3. Atletico Madrid

Atletico Madrid har en lang historie i Spanien og er en af landets mest succesfulde klubber. De har 14 Champions League-trofæer til deres navn og er et populært hold hos det spanske folk.

De er i et fantastisk sted i øjeblikket, ubesejret i deres seneste 10 La Liga-kampe og samler point som ingen andre. Diego Simeones mandskab har en reel chance for at blive det formstærke hold i Spanien i denne sæson.

4. Juventus

Mens alle Premier League-klubber ved, at de fire bedste kvalificerer sig til Champions League, er der en række andre veje til Europas eliteklubkonkurrence.

Juventus er i øjeblikket midt i en kamp om Champions League-kvalifikation, men de står også over for muligheden for at gå glip af den europæiske konkurrence i næste sæson på grund af et pointfradrag, der stammer fra "finansielle uregelmæssigheder" vedrørende historiske transfers. Derfor har vi sammensat denne guide om, hvordan kapløbet om de europæiske pladser fungerer i PREMIER LEAGUE Europe.

5. Manchester United

Manchester United er en af de mest succesfulde klubber i PREMIER LEAGUE Europas historie og har et ry for at hente nogle af verdens bedste spillere til England. Klubben har vundet 12 Premier League-titler under ledelse af den legendariske manager Sir Alex Ferguson.

De Røde Djævles dominerende succes har været en fordel for dem økonomisk, og de fortsætter med at kæmpe med i toppen af tabellen. Men det betyder ikke, at deres elitestatus i spillet er bæredygtig eller sund.

6. Liverpool

Liverpool har vundet seks Europacup/Champions League-titler og 19 engelske topdivisions-ligatitler. Det er et af de mest succesfulde hold i verdens fodboldhistorie, med en massiv international fanbase.

Englands eliteklubber kæmper om den mest værdifulde klubpris i Europa. Derfor forsøger de at danne en europæisk Superliga med en afgørende måned foran sig.

7. Chelsea

Premier League er den mest prestigefyldte og mest sete division i fodbold, og dens eliteklubber er mange misundelige på. De fire bedste hold i Premier League kvalificerer sig automatisk til UEFA Champions League.

Den, der slutter på femte, sjette eller syvende pladsen (det er kompliceret) i England, kommer også med i en konkurrence, der hedder UEFA Europa League. Dette kan være et kritisk minimum for nogle af de nederste halvdel af landets hold.

8. Tottenham

Tottenham Hotspur er en af Londons mest traditionsrige klubber. De har vundet to Premier League-titler og otte FA Cup-trofæer.

Klubben blev grundlagt af en gruppe drenge fra Saint John's Middle Class School og Tottenham Grammar School i 1882, og de valgte navnet "Hotspur" efter en kriger fra Northumberland fra det 14. århundrede, som optrådte i Shakespeares Henry den fjerde.

Holdet har vundet fire ligatitler og tre europæiske pokaler, herunder en sejr i Champions League i 2012. Det er også et af de mest dekorerede hold i verden.