Tilbage til forsidenVirket

Se sportsbegivenheder i fjernsynet

Sportsinteresserede har masser af grunde til at se sportsbegivenheder på tv. Super Bowl og Monday Night Football er blot nogle få af dem. Men der er også boksekampe, ekstremsport og endda den store verden af sport. Hvilken af disse kan være din næste sportsbegivenhed, som du skal se på tv?

Den store verden af sport

Hvis du er sportsfan, har du sikkert hørt om ABC's Wide World of Sports. Dette program var et antologisk tv-program om sport, som kørte fra 1961 til 1998.

Showet viste forskellige atleter, konkurrencer og begivenheder fra hele verden. Der var to eller tre begivenheder i programmet hver dag. I løbet af sin levetid introducerede programmet mange nyskabelser inden for sports-tv-produktion. Det var det første tv-program, der sendte dækning af Daytona 500, Indianapolis 500, Wimbledon og Triple Crown.

I 1963 lancerede showet også prisen Årets atlet. I løbet af programmets 20 år dækkede Jim McKay over hundrede forskellige sportsgrene og mere end fyrre lande. Han rejste over fire millioner kilometer for at rapportere om disse og andre begivenheder.

Mandag aften fodbold

En hurtig gennemgang af ESPN's program af topfodboldhold giver ikke færre end ti holdbare kampe. Da nogle af holdene har en uges pause, får fans af alle slags en velafrundet række af kampe. På den anden side kan fans i den anden ende af spektret få en lang aften med en lang række af kampe. Som ved enhver sportsbegivenhed er en sund dosis af venlig konkurrence en god ting. Blandt de førnævnte hold er der to hold med en lang historie som rivaler, nemlig Baltimore Ravens og San Francisco 49ers. Det er ikke nogen let opgave at holde trit med disse titaner. En stor dosis konkurrence betyder naturligvis, at spillets kvalitet er i højsædet hos alle involverede.

Super Bowl

Super Bowl på tv er blevet en mere formidlet oplevelse for hjemme-seerne. Takket være de sociale medier bliver kampen også en "second screen"-oplevelse. Uanset om du ser kampen på tv eller på en mobil enhed, vil du kunne se genudsendelser af de mest populære reklamer og tjekke op på kampstatistikker.

Hvis du ikke er fan af fodbold, er der masser af andre ting at se på tv. TuneIn Radio sender f.eks. live NFL-kampe og tilbyder sportssnak. Og selve Super Bowl vil blive sendt over 600 radiostationer i hele landet.

Blandt de store vindere er NFL, som vil bruge milliarder af dollars på tv-rettighederne til Super Bowl. Det er dog heller ikke ligaens eneste kilde til penge.

Boksning

En af de største ændringer i tv-landskabet i de seneste par år er, at boksning endelig bliver vist på tv. Tiden med streaming video indvarsler en ny tidsalder for sportsfans overalt.

For nogle få år siden var den eneste måde at se en stor kamp på, at man kunne se den på det grundlæggende kabel-tv. Det skyldtes, at boksning ofte blev dårligt promoveret. Det var et godt marked for annoncører. Men boksning er nu flyttet til flere premium-kanaler og på onlineplatforme.

I de sidste par år har ESPN koncentreret sig om boksning. De har skabt et program kaldet Friday Night Fights, som viser en række boksere fra forskellige promotorer.

ESPN har også indgået et samarbejde med Top Rank, landets største promoveringsfirma. Top Rank's aftale med ESPN forventes at udvide boksepublikummet og gøre boksesporten mere populær på det nationale sports-tv-netværk.

Ekstremsport

Populariteten af ekstremsport er steget i de seneste år. Disse typer sport er blevet kaldt "actionsport" og indebærer høje hastigheder, risiko og dødsforagtende udfordringer.

Selv om der er mange grunde til at se en ekstremsport, er en ting, man skal overveje, deltagernes sikkerhed. Det er vigtigt at have det rette beskyttelsesudstyr. Det kan være med til at forhindre skader, men hvis du kommer til skade, skal du søge professionel lægehjælp.

X Games er en tv-produceret sportsfestival, der blev introduceret af kabelnetværket ESPN i 1995. I dag tiltrækker den et verdensomspændende tv-publikum på mere end 120 millioner seere.

En måde at se ekstremsport på er ved at abonnere på Extreme Sports Channel, som sender sportsbegivenheder relateret til sporten. På kanalen kan du finde en række forskellige sportsgrene, lige fra skiløb og snowboarding til skateboarding og mountainbiking.